עוגיות אמסטרדם

מרכיבים: 170 גרם חמאה שרופה (הסבר למטה)
135 סוכר דמררה
100 סוכר לבן
ביצים גודל L
כפיות מחית וניל איכותי

250 גרם קמח עוגיות @israeliot_flour
43 גרם קקאו valrhona
14 גרם קקאו רגיל
14 גרם אבקת חלב
13 גרם קורנפלור
גרם סודה לשתייה
גרם מלח+ 40 גרם שוקולד חלב קצוץ

פרלינים שוקולד לבן valrha מומלץ


הסבר על חמאה שרופה : להרתיח בקלחת 220 חמאה רגילה עד שהיא מקבלת צבע זהוב וריח אגוזי נפלא מסננים אותה ומקררים במקרר
הוראות הכנה ל20-25 עוגיות אמסטרדם

אופן הכנה:

במיקסר עם בלון הקצפה
מקציפים 170 גרם חמאה שרופה רכה עם הסוכרים למשך כ5 דק׳
מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף 
בקערה מנפים את כל האבקות ביחד ומכניסים את זה בפעמיים לחמאה המוקצפת עם וו גיטרה
מעבירים את הבצק הדביק לקירור של שעה במקרר
מוציאים ושוקלים עיגולים במשקל 20 גר
מועכים כל עיגול מכניסים בפנים 2 פרלינים של שוקולד לבן ולרונה
מועכים עוד עיגול ומחברים את זה ומגלגלים לכדור
שמים בתבנית עם רווחים – קצת מלח גס מעל (לא חובה)
תנור שחומם מראש ל160 טורבו
להכניס ל12 דק׳
אחרי שיוצא מאפייה מומלץ לחכות כמה דק׳ ואז לאכול 🙂
ניתן לשמור בקופסה סגורה היטב
כל פעם לפני שמגישים מחממים במיקרו ל5-10 שניות
ניתן גם להקפיא.
ספרו לי איך יצא לכם

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. ניב

    עד כמה זה נורא אם אין אבקת חלב?

  2. אפרתי

    היי שני את אלופה ממש!!
    הכנתי וזה יצא מטורףףףףף
    אין עלייך בעולם תודה ענקית:)

כתיבת תגובה